tips för snabb skäggväxt

Is het mogelijk om de baardgroei te versnellen?

Mannen beginnen gezichtshaar te laten groeien tijdens de puberteit. Velen van hen zullen merken dat hun gezichtshaar eerst op de bovenlip begint te groeien. Andere gebieden waar mensen vroegtijdige haargroei in het gezicht kunnen opmerken, zijn de kin of de zijkanten van het gezicht bij de oren, die mensen 'bakkebaarden' noemen. Gezichtshaar groeit voor iedereen anders. Sommige mensen kunnen in het midden of zelfs in de late stadia een volle baard laten groeien. Terwijl sommige mensen nooit noemenswaardig gezichtshaar laten groeien, kunnen anderen tot eind twintig een schaarse groeizone hebben.

Dit artikel onderzoekt de variabelen die de baardgroei beïnvloeden en of het mogelijk is om de baardgroei te versnellen.

Tips voor baardgroei:

De gezondheid en het welzijn van een persoon beïnvloeden hoe het hele lichaam werkt, inclusief de baardgroei. Hoewel het niet mogelijk is om iemands genen te veranderen, kunnen ze levensstijlgedrag aannemen dat hen helpt een grotere baard te laten groeien.

Oefening:

träning för skäggväxt

Lichaamsbeweging verhoogt de bloedstroom, wat de groei van de haarzakjes bevordert. Gewichtheffen en krachttraining zijn andere goede manieren om de testosteronniveaus te verhogen. Bij jonge mannen fluctueren de testosteronniveaus gedurende de dag, met een piek in de ochtend en een daling in de middag.

Eetpatroon:

Een voedzaam dieet en goede voeding helpen je een baard te laten groeien en gezond te blijven. Laag testosteron en zwaarlijvigheid hebben een bidirectioneel verband, wat betekent dat laag testosteron zwaarlijvigheid kan veroorzaken en zwaarlijvigheid kan laag testosteron veroorzaken. Zink kan bijvoorbeeld ook goed zijn voor de testosteronspiegel. Een gezond dieet zal uw genetica niet veranderen, maar het zal uw huidige haar wel gezonder en voller laten groeien.

Toevoeging:

Bepaalde supplementen kunnen mensen helpen hun gezondheid te behouden op een manier die hen in staat stelt hun baard te laten groeien, zolang hun genetische samenstelling dit toelaat. Als iemands dieet ijzer en zink mist, wil hij misschien een multivitamine nemen die deze elementen bevat. Er zijn echter geen voedingssupplementen waarmee iemand een baard kan laten groeien als hij of zij niet over het benodigde DNA beschikt.

Huidverzorgingsroutine:

Het handhaven van een gezonde huidverzorgingsroutine, waaronder het schoonhouden van de baard, kan een positieve invloed hebben op hoe iemands baard groeit en eruit ziet. Door vuil en dode huidcellen te verwijderen uit het gebied rond elk haarzakje op het gezicht, kan exfoliatie ervoor zorgen dat het haar ongehinderd door de huid kan groeien. Peeling kan ook helpen ingegroeide haartjes in de baard te verminderen. Baard leave-in conditioner kan het haar voeden en hydrateren. Dit vermindert en voorkomt roos en zorgt ervoor dat de baard er voller uitziet. Voer een patchtest uit om te bepalen welke producten het beste werken voor uw baard.

Slaap:

Slaap is niet alleen essentieel voor de algehele gezondheid, maar kan ook helpen bij de baardgroei. Als mannen slapen, stijgt hun testosteronniveau. Het beperken van de hoeveelheid dagelijkse slaap bij gezonde jonge jongens verlaagt de testosteronniveaus.

Conclusie

Het laten groeien van een baard wordt grotendeels bepaald door genetica. Testosteron heeft echter invloed op hoe snel en goed iemands baard groeit. Door routinematig te sporten, goed te eten, voldoende rustgevende slaap te krijgen en te exfoliëren, kan iemands baard zo dik en vol worden als hij van nature kan. 

Terug naar blog