Hur man främjar skäggtillväxt och odlar ett skägg

Hoe baardgroei te bevorderen en een baard te laten groeien

Je genen hebben de meeste invloed op de ontwikkeling van baardhaar. Elke haar op je lichaam groeit, valt uit en groeit in een vast patroon terug totdat hij uiteindelijk helemaal stopt met groeien. Net als andere lichaamsprocessen kan de baardgroei baat hebben bij goede voeding.

Bekijk enkele manieren om een baard te laten groeien:

Dieet en voeding voor baardgroei

Bepaalde vitamines kunnen haarzakjes die zijn gestopt met het produceren van nieuw haar, stimuleren om dit opnieuw te gaan doen. Probeer veel vitamine D te consumeren. Het kan receptoren in de haaruitvalfollikels reactiveren. B-vitamines en andere factoren zijn betrouwbare bronnen voor het laten groeien van gezond haar, waaronder B12 en biotine.

Goede kwaliteit slaap

Een lager testosterongehalte in het lichaam houdt verband met onvoldoende of slechte slaap, waardoor de baard langzamer groeit.

Huidsverzorging

  1. Was je gezicht twee keer per dag om de haarzakjes te verwijderen. Als je gezichtshaar hebt, gebruik dan een zachte wasbeurt alleen als je een ingegroeide baard hebt. Spoel de reiniger en/of shampoo uit je haar met koud, zoet water en dep je gezicht vervolgens droog met een zachte doek.
  2. Masseer uw gezicht twee keer per dag om de follikels te stimuleren: druk met uw vingertoppen stevig op uw gezicht en masseer vervolgens het gebied waar uw baard zich ontwikkelt met kleine cirkelvormige bewegingen.

iii) Scrub uw gezicht eenmaal per week: Was uw gezicht zoals gewoonlijk met een milde zeep of shampoo, maar spoel goed af met warm water om de huid nat te houden.

Maakt gebruik van baardolie en baardbalsem voor baarden

Baard oliën en baardconditioners kunnen zelfs enkele voordelen bieden; u moet echter sceptisch zijn over productclaims die u wilt promoten baard groei. Het behouden van zachtheid en vocht in uw baardhaar kan een iets snellere groei bevorderen.

Baardolie helpt je baard langdurig te hydrateren en vermindert uitdroging, jeuk of roos. Baardconditioner is vooral belangrijk omdat het het echte haar dikker maakt en voedt.

Gebruik enkele voedende producten

Een baardcrème of conditioner, die iets zwaarder is dan olie, kan worden vervangen om de baard te stylen en de hele dag op zijn plaats te houden. Een baardspecifieke reiniger zou vriendelijker zijn voor je gezicht.

Zoek een goede kapper

Een uitstekende baardkapper heeft een bijzonder stabiel gevoel en weet hoe hij uw gezichtshaar moet stylen om er op zijn best uit te zien en het de beste vorm te geven.

Professionele baardtrimmers kennen de beste snitten en stijlen om de dikke delen van uw baard te accentueren, dus als u dit doet, kan uw baard er ook voller uitzien.

Oefening om uw lichaam gezond te houden

Drie tot vier keer per week consistente lichaamsbeweging is in verband gebracht met stabiele testosteronniveaus, die een gezonde haargroei ondersteunen. Uw testosteronniveaus kunnen stijgen als u een uitgebalanceerd dieet volgt en regelmatig traint om uw lichaamsvet te verminderen.

Let goed op hoe je baard zich ontwikkelt, leef gezond en raadpleeg een arts als je baard meer verzorging nodig heeft.

Het vermogen van een persoon om een ​​baard te laten groeien hangt vooral af van zijn genetica, maar er zijn verschillende dingen die hij of zij kan doen om het proces te versnellen. Creëer een goede verzorgingsroutine met baardverzorgingssets en andere producten van Mr Beard en krijg een geweldige baardlook.

Terug naar blog