Worden Derma Rollers als effectief beschouwd voor de baardgroei?

Kun je een dermaroller gebruiken om de baardgroei te stimuleren? Laten we eerlijk zijn: geen enkel gadget, trucje of duistere tip is verboden als het gaat om het verkrijgen van de beste baard. Een baard laten groeien vereist toewijding en het vermogen om buiten de gebaande paden te denken. Het vereist ook dat je de kwaliteit van de huid achter de baard evalueert en de ideale baardoliën voor baardverzorging kiest.

Er zijn verschillende regels die u moet volgen als het gaat om het laten groeien van een baard. Dit betekent dat je te allen tijde gehydrateerd moet blijven, goed moet eten, de meest bijzondere baardgroei en uitstekende producten moet kiezen, en vooral moet zorgen voor een goede bloedtoevoer naar het gezicht. Dermarollers zijn beroemd geworden onder mannen als ze ze gebruiken voor baardgroei.

 Hoe werken Derma-Rollers?

Dermarollers zijn kleinere, draagbare apparaten die op een kleine kegel lijken, maar in plaats van punten bevat de rolkop honderden kleine naalden. Deze dunne naalden net onder het huidoppervlak bevorderen de vorming van collageen, waardoor de huid strakker kan worden en de verschijning van littekens kan worden verminderd. Ze kunnen ook de haargroei stimuleren door de bloedtoevoer naar het gebied te verbeteren.

Vrouwen gebruikten ze om rimpels en littekens in het gezicht te minimaliseren, maar mannen ontdekten ze al snel en begonnen ze te gebruiken om de hoofdhuid en vlekkerige baarden te behandelen. Collageen is een van de belangrijkste structurele eiwitten van het lichaam en wordt aangetroffen in onze bindweefsels zoals nagels, haar en huid.

Hoe dermarollers de baardgroei kunnen helpen

Het vermogen van microneedling om de gezondheid van de huid te verbeteren is uitgebreid gedocumenteerd. Er is enig onderzoek gedaan naar de effectiviteit van micro-needling om de haargroei op de hoofdhuid te stimuleren, maar er is weinig onderzoek gedaan naar de mate waarin dermarollers de baardgroei kunnen helpen.

Uit een onderzoek uit 2016 bleek echter dat minoxidil (Rogaine) de baardgroei marginaal kan verbeteren. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat microneedling veelbelovend is bij de behandeling van haaruitval, vooral in combinatie met aanvullende behandelingen, waaronder minoxidil en plaatselijke steroïden.

Microneedling kan de baardhaargroei verhogen, de voedingsrijke bloedtoevoer naar het gebied vergroten en de vorming van collageen en keratine stimuleren. Een gezonde bloedsomloop is essentieel voor de haarproductie en de gezondheid van de huid. Een dermaroller kan ook de uitscheiding van stamcelgroeifactoren induceren.

Is het nodig om de baard regelmatig te micronaalden?

Er zijn potentiële risico's aan verbonden dermarollers wanneer ze de huid binnendringen. Gebruikers kunnen in het begin lichte huidirritaties ervaren, zoals roodheid en ontstekingen, maar deze bijwerkingen zouden na een paar dagen moeten verdwijnen.

U kunt ook lichte bloedingen ervaren. Als u veel bloedt, drukt u mogelijk de roller te hard tegen de huid.

De meeste experts raden aan om twee keer per week een dermaroller te gebruiken voor de groei van gezichtshaar. Laat de huid herstellen en zichzelf herstellen voordat u er opnieuw met de Derma Roller in prikt. Voor het beste resultaat moet microneedling elke drie dagen worden uitgevoerd.

Uiteraard speelt de maat van de naalden een grote rol in hoe vaak je de Derma Roller kunt gebruiken. U kunt de Derma Roll elke dag gebruiken als het een naaldtype van 0,25 mm is. Als uw roller een grotere naalddikte van 0,5 mm heeft, houd u dan aan de regel van 2x per week. U kunt het gezichtshaargebied één keer per week veilig rollen met dermarollers van 0,75 mm.
Terug naar blog