Att organiskt växa och fylla ut skägget

Tips voor het biologisch laten groeien en invullen van je baard

Heeft u moeite met het laten groeien van uw baard? Niet iedereen is gezegend met goed baardhaar. In dit artikel bespreken we enkele van de meest organische manieren om je gezichtshaar dikker en voller te maken. Door deze tips en trucs toe te passen, zul je een verhoogde baardgroei merken.

Houd de huid schoon en gehydrateerd.

Door je gezichtshaar schoon en gehydrateerd te houden, bied je je baardhaar gewoon een betere groeiomgeving. Ze moeten vrij zijn van vuil, dode huidcellen en olie, waardoor de haarzakjes niet kunnen breken. Hydratatie zorgt ervoor dat de huid niet droog aanvoelt, verwijdert schilferige en droge huid. Een schone gezichtshuid stimuleert de haargroei. Baardhaar groeit veel sneller als je de baard voortdurend schoonmaakt en hydrateert.

Slaapkwaliteit

Studies hebben aangetoond dat niet goed slapen de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam zal verminderen. Dit betekent minder DHT voor de receptoren in het gezichtshaar. Hierdoor zal het baardhaar langzaam groeien.

Reguliere trainingen

Regelmatig sporten verbetert de bloedcirculatie in het gezicht en verbetert de haargroei. Gezichtshaar vereist een constante stroom voedingsstoffen en hormonen naar de haarzakjes, zodat deze snel en krachtig kunnen ontkiemen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de huid, die voedingsstoffen aan het haar leveren. Gezichtsmassage is ook een goede manier om de bloedcirculatie in het gezicht te verbeteren.

Controleer op ingegroeide haartjes.

Een ingegroeide haar is een pincet of geschoren haar dat terug in de huid groeit. Dit leidt tot ontsteking van de huid. Gezichtshaar zal ongelijkmatig groeien als er ingegroeide haartjes op het gezicht zitten. Je moet ingegroeide haartjes dus zorgvuldig onder controle houden. Het exfoliëren van de huid helpt ingegroeide haartjes te verwijderen.

Zorg voor een gezond dieet

Bepaalde vitamines kunnen de haarzakjes, die al gestopt zijn met groeien, helpen weer actief te worden. Zorg ervoor dat u een gezonde hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt via uw dieet. Enkele goede bronnen van vitamine D zijn eieren, vis en plantaardige melk. Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine B ook een gezonde haargroei bevordert. Vitamine B12 in vis en vlees en biotine in brood, noten en zuivelproducten zijn perfect voor een gezonde baard.

Zich onthouden van scheren

Weersta de drang om je baard te scheren. Laat het minimaal vier tot zes weken uitgroeien. Als je eenmaal aan deze cyclus gewend bent, zul je uiteindelijk de drastische verandering in je baardgroei opmerken. Als hij eenmaal uitgegroeid is, kun je de baard naar wens verzorgen. Het vormgeven of trimmen van gezichtshaar tijdens de groeifase kan de groeisnelheid verminderen.

Omgaan met stress

Je moet goed rusten en stress beheersen, zodat de beschadigde huidcellen zichzelf herstellen. Dit zal helpen promoten baard groei. Lichaamsbeweging is ook een goede manier om met stress om te gaan. De bloedcirculatie zal op zijn beurt de haargroei bevorderen.

Sommatie

Het laten groeien van baardhaar kan een lang proces zijn. Geduld is de sleutel tot het bereiken van perfecte resultaten. De hierboven genoemde tips en trucs zijn bewezen en beloven je gezond en vol baardhaar.

Terug naar blog