Skägg för män

10 verschillende manieren om voor je baard te zorgen

Een van de grootste fashionstatements voor mannen tegenwoordig is de baard. Mannen over de hele wereld hebben zich aangesloten bij deze trend van het hebben van goede baarden en baardstijlen. De baard kan minimalistisch zijn met kort gezichtshaar of mannen kunnen lang gezichtshaar hebben. Ongeacht de lengte van het haar op uw baard, het heeft dezelfde aandacht nodig als het haar op uw hoofdhuid. Dus, hoe verzorg je je baard? Hier zijn 10 manieren om voor je baard te zorgen.

1- Gebruik voeding en vitamines:

Een van de factoren die u kunnen helpen een goede baard te krijgen, is door ervoor te zorgen dat u een koolhydraatrijk dieet volgt. Concentreer u ook op diëten die rijk zijn aan vitamine A, D en E. Eiwitten en vitamines zijn belangrijk, maar u wilt ze niet overdrijven.

2- Gezichtshaar schoon houden:

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen om voor uw baard te zorgen, is ervoor zorgen dat deze schoon blijft. Overdrijf deze reiniging niet, maar zorg ervoor dat je je baard één keer per dag schoonmaakt nadat je de dag hebt afgesloten met baardwasshampoos en conditioners.

3- Hydrateren met baardolie:

Het belangrijkste hier is het vermijden van baardolie die meervoudig onverzadigde plantaardige olie als hoofdingrediënt gebruikt. Probeer in plaats daarvan oliën met verzadigde of enkelvoudig onverzadigde oliën, zoals kokos- en jojoba-olie.

4- Borstel en kam:

De essentie van het behouden van een goede baard is het gebruik van een borstel en kam. De afscheiding van talg is erg belangrijk voor de baardgroei. Borstelen en kammen helpt daarbij. 

5- Baardbalsem:

Baardbalsem is een baardbevochtiger. Dit zijn krachtige vochtinbrengende crèmes die je helpen je baard gehydrateerd en sterk te houden.

6- Gespleten haarpunten trimmen:

Als je gespleten punten in je baard hebt, betekent dit dat je baard stijf en grof is. Shampoo en hydrateer je baard en zorg ervoor dat je ook de gespleten haarpunten trimt.

7- Slaap goed en beweeg:

Voldoende slaap en lichaamsbeweging hebben invloed op uw testosteron- en DHT-niveaus. Deze twee zijn de belangrijkste factoren die helpen bij de baardgroei en -onderhoud.

8- Baardsupplementen:

Hoewel de meeste baardsupplementen niet zo nuttig zijn, kun je toch naar je behoeften zoeken en uitkijken naar de supplementen die je kunnen helpen een betere baard te krijgen. Voedingssupplementen zoals vitamine D zijn essentieel en kunnen op voorschrift worden ingenomen.

9- Stimuleer de bloedsomloop:

Baardstimulators zijn rollers die de huid en haarzakjes helpen stimuleren. Deze rollers helpen om de belangrijke vitamines en mineralen beter aan het baardhaar af te geven.

10- Stop met spelen met je haar:

Vaak hebben mensen de gewoonte om met hun gezichtshaar te spelen. Wanneer je dat doet, zorgt hij ervoor dat het haar wordt blootgesteld aan fysieke stress, wat kan leiden tot een slechte baardvorm en gespleten haarpunten.

Alle mannen hebben verschillende soorten baarden. Het is niet moeilijk om er één te hebben, want het is een natuurlijk proces. De factor van het onderhouden van de baard is iets dat belangrijk wordt. De hierboven genoemde manieren om je baard te marineren zullen je helpen een baard te behouden die op jou lijkt.

Terug naar blog