Naturliga tips för att odla skägg hemma

Wat moet je weten om thuis op natuurlijke wijze een baard te laten groeien?

 Elke haar op het lichaam komt, valt uit en groeit terug in een vast patroon totdat het uiteindelijk helemaal stopt met groeien. Naarmate je ouder wordt, gebeurt dit meestal. 5-alfa-dehydrogenase is het enzym dat de groei van baardhaar reguleert. Dit enzym zet testosteron dat al in het lichaam aanwezig is, om in een andere DHT. DHT interageert vervolgens met receptoren op elk baardhaarzakje om de groei te bevorderen. En jouw genen spelen daarin een belangrijke rol.

Het kan een uitdaging zijn en vergt veel geduld om een ​​volle, robuuste en sterke baard te laten groeien. Zelfs als u een dikke haardos heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u met hetzelfde gemak een baard of snor kunt laten groeien. Er is een zekere toewijding nodig om een ​​baard te laten groeien. Maar bijna iedereen kan met de juiste baard een moderne, aantrekkelijke baard laten groeien baardgroei advies en regime.

Voedingsmiddelen die de baardgroei en voeding bevorderen

Sommige vitamines kunnen mogelijk de haarzakjes stimuleren, waarvan sommige zijn gestopt met het produceren van nieuw haar, om dit weer te gaan doen. Probeer voldoende vitamine D te consumeren. Het kan receptoren in haarverliesfollikels reactiveren. Verschillende bronnen van vitamine D zijn onder meer:

  • Met viseieren verrijkte melk gemaakt van planten.
  • B-vitamines en andere factoren.
  • Een vertrouwde bron voor het laten groeien van gezond haar.
  • B12 in vlees en vis, zuivelproducten en volkorenbrood.

Regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging zou de haargroei bevorderen en de bloedtoevoer naar het gezicht vergroten. Om je gezichtshaar snel en sterk te laten groeien, hebben de schouders een constante aanvoer van voedingsstoffen en hormonen nodig. Regelmatige fysieke activiteit voedt je haar en verwijdert gifstoffen volledig uit je huid. Het haar- en gezichtscirculatiesysteem wordt verbeterd met gezichtsmassage.

Omgaan met stress

Slaapproblemen en verstoorde routines leiden vaak tot problemen zoals haarverlies in het gezicht. Slaapstoornissen vernietigen huidcellen bij patiënten. Veel mannen ervaren haaruitval als gevolg van stress. Lichaamsbeweging en voldoende rust zullen u helpen uw stress te verminderen.

Knip niet regelmatig

Trimma inte regelbundet

Laat de baard minimaal vier tot zes weken ontwikkelen voordat u deze gaat trimmen. Je zult onmiddellijk de dramatische verandering in je baardgroei opmerken zodra je aan deze cyclus gewend bent. Wanneer het volwassen is geworden, kunt u er voor zorgen. Tijdens de groeifase kan trimmen of vormgeven de ontwikkeling vertragen.

Houd de huid schoon

Håll huden ren

Het handhaven van een schone, gehydrateerde huid creëert een ideale conditie voor de snelle ontwikkeling van gezichtshaar. Olie, vuil en dode huidcellen mogen niet aanwezig zijn, omdat deze de groei van uw haarzakjes belemmeren. Als u uw gezicht regelmatig wast en hydrateert, zal uw gezichtshaar veel sneller groeien. Je kunt je baard mooi onderhouden door hem te oliën.

Kwaliteit van de slaap

Een afname van de hoeveelheid testosteronhormonen die uw lichaam normaal produceert, is in verband gebracht met onvoldoende of slechte slaapkwaliteit. Als gevolg hiervan zal uw baardhaar langzamer groeien omdat er minder DHT beschikbaar zal zijn om zich aan de receptoren te binden.

Microneedling

Er wordt gezegd dat microneedling gezonder haar bevordert en de bloedcirculatie naar uw follikels verhoogt, wat de haargroei zal bevorderen.

Terug naar blog