Skäggmän

Maakt een baard je heter?

Jarenlang geloofden bebaarde mannen dat hun harige gezichten als een natuurlijke isolator fungeren; vandaar dat je tijdens de winter misschien zoveel bebaarde mannen hebt gezien. Maar volgens de wetenschap is het niet geldig. Uit onderzoek uit 2015 bleek dat haren op het menselijk hoofd, de meest voorkomende haargroei op het menselijk lichaam, warmteverlies niet kunnen voorkomen. Het zou dus juist zijn om te zeggen dat mensenhaar, of het nu op het hoofd of op de wangen zit, weinig of geen thermische isolatie biedt.

Waarom voelt het dan alsof baarden ons warm houden en scheren ons koel houdt? Het placebo-effect is hiervoor verantwoordelijk. Deze persoon gaat ervan uit dat de verbetering gebaseerd is op de eenvoud van de situatie en niet op de behandeling.

Kortom: de baard heeft geen enkele invloed op je lichaamstemperatuur. Maar met een baard krijg je de kans om er geweldig uit te zien en je geweldig te voelen. Het lijkt dus op een win-winsituatie.

Hoe onderhoud je een baard in alle seizoenen?

Behåll skägget under alla årstider

Sinds een paar jaar is het houden van een baard een trend geworden. Mannen houden ervan om hun baard te houden, omdat het hen helpt een stijlstatement te maken. Het tovert een scherpe en intelligente blik op ieders gezicht. Bovendien verbergt het de kaaklijn en zorgt het voor een perfect contrast met het gezicht, waardoor het er aantrekkelijk uitziet. Maar het onderhouden van een baard is een uitdagende taak, omdat het veel tijd en moeite kost. Of het nu gaat om een ​​Franse snit of een fragmentarische baard, elke vorm heeft zijn eigen vereisten waar voor gezorgd moet worden. Als je dus op zoek bent naar de perfecte baard zonder warrig haar of baardkraag, dan moet je in je dagelijkse verzorgingsroutine toegang hebben tot de perfecte baardverzorgingsproducten.

Baardwassing voor heren: Een baardwassing helpt je om al het vuil, onzuiverheden en stof uit je baard te verwijderen en geeft het een glanzender en zachter uiterlijk. Het versterkt de wortels van de baard; voorkomt haaruitval en baardaandoeningen. Het helpt om een ​​gevoeligere en dichtere baard te laten groeien. Voordat u baardwas online koopt, moet u er rekening mee houden dat het parabenen- en sulfaatvrij moet zijn.

Baardolie: Het primaire doel van baardolie is om je baard te versterken en te voeden, zodat deze dikker en sneller groeit. Als je een vlekkerige baard hebt, moet je baardolie gebruiken, omdat dit helpt de baard te vullen en er glanzend en gezond uit te laten zien. Daarnaast vermindert het ook de kans op krabben en jeuk, omdat het uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Draadloze baardtrimmer: - Om de gladheid en grootte van uw baard te behouden, moet u een trimmer in uw kast bewaren. Het zou helpen als je op zoek zou gaan naar een baard die wordt geleverd met verschillende maten opzetstukken, omdat je hierdoor een mooiere baard kunt laten groeien. Voor gewenste resultaten moet de baardtrimmer huidvriendelijk zijn zonder verwarmingsfunctie.

Laatste woorden

Een baard laten groeien is eenvoudig, maar een goede en consistente verzorging is nodig om je baard handelbaar, gezond en er goed uit te laten zien. Je moet een bezoek brengen aan Mr. Beard Zweden website, waar we exclusieve baardproducten aanbieden waarmee u zich kunt onderscheiden van de rest.

Terug naar blog