Skäggolja

Werkt baardolie? Hier zijn de 3 cruciale componenten van een goede baardolie

Een glanzende baard maakt de hele look van een man. Baard is direct te begrijpen van mannelijkheid in onze samenleving. Mensen die graag een gezonde en dikke baard willen hebben, moeten veel moeite doen om deze te behouden. Een slecht onderhouden baard ziet er droog en ongetemd uit, terwijl de huid eromheen ook lijdt. Om je baard gezond en dik te houden baardoliën als de beste oplossing. Velen vragen zich echter af of baardolie wel of niet werkt. In deze blog geven we antwoord op al dit soort dilemma’s.

Voordelen van het gebruik van een baardolie

Baardolie is niet alleen bedoeld om de baardhaargroei te bevorderen. Het richt zich op een veel groter gebied waar het ook voor de huid werkt. Een gezonde baard moet ook een gezonde huid eromheen hebben. Een goede baardolie werkt dus op beide niveaus. De baardolie biedt nog diverse andere voordelen zoals;

  • Maakt de baard handelbaar
  • Hydrateert de huid
  • Hydrateert baardhaar
  • Verminder baardproblemen zoals jeuk, roos, etc.
  • Het maakt het dik en glanzend

Werkt of niet!

Laten we het nu hebben over de olifant in de kamer als baardolie werkt. Je gaat specifiek; ja de baardolie werkt! Het helpt om je baard tam en gezond te maken. Maar het antwoord komt in verschillende lagen.

Niet alle baardoliën zijn gemaakt met dezelfde samenstelling. De baardolie is gemaakt met verschillende ingrediënten om verschillende problemen aan te pakken. Verschillende oliën zoals ricinusolie, hennepolie, jojobazaadolie, enz. worden in specifieke concentraties gecombineerd om verschillende problemen te behandelen. Het kiezen van het juiste type baardolie is ook cruciaal om te laten werken.

Stel, je hebt last van dunne baardgroei. Maar je kiest voor jojobazaadolie als hoofdbestanddeel van je baardolie. Het wordt echter vooral gebruikt voor het hydrateren van de huid en baard en bevordert niet direct de groei. Het lost je probleem dus uiteraard niet op. Aan de andere kant, als je voor ricinuszaadolie kiest, zal je baardolie effectief werken.

Bestanddelen van baardolie

De samenstelling van baardolie is cruciaal bij het oplossen van de problemen. Daarom moet u op de componenten letten voordat u koopt. De drie belangrijkste componenten van baardolie zijn;

  • Jojoba-olie helpt de huid rond de baard en baardhaar te hydrateren. Heb je last van een droge huid en grof baardhaar, kies dan voor een baardolie met een hoger jojobagehalte.
  • Arganolie is rijk aan vitamines en voedingsstoffen die nodig zijn voor uw baard groei.
  • Ricinusolie is rijk aan eiwitten en bevordert de glans van het baardhaar door het te voorzien van eiwitten. Het is ook goed voor het bevorderen van de groei.

Conclusie

Het gezond houden van je baardhaar is essentieel voor een goed gepresenteerd uiterlijk. Het helpt om je baard gezond en glanzend te maken. Het helpt ook bij het oplossen van verschillende problemen, zoals irritatie, dofheid, droogheid, roos, enz. Maar het is belangrijk om baardoliecomponenten te kiezen, zodat ze effectief kunnen werken. Het moet in de eerste plaats de betrokken kwesties aanpakken en tegelijkertijd de groei bevorderen.

Terug naar blog