Skäggsax

Wat heb je nodig in je baardverzorgingsset?

Het hebben van een baard kan geweldig zijn, maar een onhandelbare en verwarde baard kan vervelend worden. De natuurlijke oliën in het haar kunnen ook tot acne leiden als ze niet goed worden verzorgd. Hier zijn enkele dingen die in uw baardverzorgingsset moeten zitten:

 1. Een goede baardshampoo

skäggvårdskit

Dit is een absolute must. Zorg ervoor dat je een shampoo van goede kwaliteit koopt die de natuurlijke oliën van je baard niet verwijdert en speciaal is samengesteld voor gezichtshaar om schuren van de huid te voorkomen.

 1. Een goede baardbalsem

Het kiezen van een goede baardconditioner is ook erg belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat je baard zacht en gehydrateerd blijft. Voor mensen met een droog huidtype is het hebben van conditioner een must baardverzorgingsset. Het moet ingrediënten bevatten om acne te voorkomen en roos op de baard te voorkomen.

 1. Een baardborstel

skäggschampo

Het kiezen van baardborstels is een zeer belangrijke taak, omdat ze helpen bij het algehele uiterlijk van je baard door oliën te verdelen en klitten te helpen voorkomen. Gebruik de borstel voordat u uw baard wast of conditioneert; dit helpt olie uit het binnenste haar te trekken, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is.

 1. Baardolie of conditioner

Skäggborste

Baardolie helpt de onderliggende huid te hydrateren en maakt de baard zacht en soepel. Baardolie is ook geweldig voor mensen die vatbaar zijn voor acne, omdat het helpt de natuurlijke oliën op je gezicht in balans te brengen en puistjes te verminderen.

 1. Een baardkam of -borstel

Skäggolja

Baardkammen en -borstels helpen de huid te exfoliëren en overtollige olie door de baard te verspreiden, waardoor deze er gezonder en meer gedefinieerd uitziet.

 1. Een goede baardtrimmer

Skäggkam

Dit is een must voor je verzorgingsset. Knip of vorm uw baard nooit met een botte schaar. Je zult eindigen met een ongelijkmatige en schokkerige blik op je baard, wat niemand wil.

 1. Een wandspiegel en handspiegel (als je op zoek bent naar precisie)

Baardverzorging is niet zo eenvoudig als het klinkt; je hebt een goede spiegel nodig om al het haar te zien uitsteken. Het hebben van een handspiegel helpt ook bij moeilijk bereikbare plekken in het gezicht.

 1. Een pincet

Als je lang haar tussen je baard en snor hebt, of losse haren hebt die er niet goed uitzien, kun je ze altijd het beste met een pincet uittrekken. Als u ze met uw vingers eruit trekt, kan dit ongemak en mogelijke infecties veroorzaken als u niet voorzichtig bent.

 1. Een goede tondeuse

Als je je baard uniform wilt houden of terugtrekkende haartjes wilt verwijderen, is het noodzakelijk om een ​​goede tondeuse te hebben.

Opmerkelijke feiten:

 • Baardolie is niet alleen voor mensen die vatbaar zijn voor acne; het heeft veel voordelen die ervoor zorgen dat je baard er gezond en soepel uitziet.
 • Botte mesjes kunnen ongemak veroorzaken op de huid onder het haar en een onverzorgde baardlook creëren.
 • Door goede hygiëne en netheid in acht te nemen, zorgt u ervoor dat u geen last krijgt van huid- of gezichtshaarinfecties.

Conclusie

Als u dit allemaal in uw baardverzorgingsset heeft, bent u goed voorbereid op elk baardnoodgeval. Houd uw trimmers en andere scharen scherp, omdat botte mesjes mogelijk niet door het haar snijden, wat oneffenheden en ongemak veroorzaakt.

Terug naar blog