5 sättatt ta hand om dittskägg

Baardverzorgingstips: 5 manieren om voor je baard te zorgen

Tips för skäggvård

Baardverzorging was nog nooit zo eenvoudig: deze acht baardverzorgingstrucs zorgen ervoor dat je baard er geweldig uitziet.

Geduld

Wanneer de baard voor het eerst begint te groeien, vermijd dan het trimmen of style de baardLaat het de eerste 4-6 weken onaangeroerd. Het zorgt ervoor dat de haren gelijkmatig kunnen ingroeien (sommige groeien sneller dan andere) en helpt je bij het kiezen van een kapsel dat bij de lengte en dikte past. Omdat het haar van elke persoon in zijn eigen tempo groeit. Een gezonde levensstijl, goede voeding en lichaamsbeweging kunnen het proces helpen versnellen.

Zorg ervoor dat je baard bij je gezichtsvorm past

Een baard moet worden aangepast aan zijn omgeving. Kies na de eerste groeimaand een definitief kapsel dat bij uw gezichtsvorm past. Je baard zal er beter uitzien, en jij ook.

Weet hoe (en wanneer) u moet trimmen

Trimmen is essentieel voor een goed onderhouden baard, zelfs als u van plan bent deze te laten groeien. Investeer in een kwaliteitstrimmer en vind de juiste technologie die bij u past.

Was het regelmatig

Dit is vooral belangrijk in de vroege groeifasen, vooral omdat vastzittende voedsel- en huidcellen de jeuk kunnen verergeren. Het gaat niet alleen om het haar, maar ook om de huid eronder. Wassen de baard is een van de belangrijkste stappen in de verzorging van. Scrub je baard meerdere keren per week met een roosshampoo die salicylzuur bevat en droog hem vervolgens voorzichtig af.

Leer hoe u uw baard kunt trainen

Regelmatig trimmen behoudt de door u gekozen vorm, maar is niet de enige manier om uw baard in lijn te houden. Dagelijks wrijven met een kam of baardborstel maakt hardnekkige haartjes glad en traint ze om in neerwaartse richting te groeien.

Terug naar blog