få skägg snabbare

Hoe kun je sneller een baard laten groeien?

få skägg snabbare

Een heerlijk dikke baard kan de hele persoonlijkheid van een man veranderen. Je kunt niet ontkennen dat een goede baard een man er mannelijker uit laat zien. Als je een dikke baardgroei hebt, kun je experimenteren met verschillende baardstijlen. Maar een uitstekende dikke baard laten groeien is geen gemakkelijke taak. De dichtheid en groei van de baard worden sterk beïnvloed door genetica. Maar door de juiste zorg te dragen en een gezonde levensstijl te volgen, kunt u de uwe beïnvloeden baard groei breed.

Je zou mensen hebben gezien met een lage baarddichtheid. Maar aan de andere kant hebben sommige mensen dat wel dikke baarddichtheid. Op dezelfde manier hebben sommige mensen dagen nodig om hun baardlengte met enkele centimeters te vergroten, terwijl anderen er weken over doen. Natuurlijk zijn al deze verschillen te wijten aan interne lichaamsfuncties en genen. Maar zelfs mensen met goede genen moeten voor hun baard zorgen om de groei ervan op het meest optimale niveau te beheren. Daarom delen we hier enkele tips waarmee je je baard sneller kunt laten groeien.

Exfolieer meer

Je hebt vast wel eens gehoord dat een goede exfoliatie de huid gladder en gezonder maakt. Maar exfoliatie is ook cruciaal voor je baardgroei. Ons gezicht ervaart elke dag veel vuil en stof als we uitgaan. Bovendien maken onze zweetklieren en olieklieren ons gezicht ook vettig. Al deze dingen samen kunnen zich ophopen op het oppervlak van het gezicht. Bovendien kan dit leiden tot verstopping van uw haarzakjes. Een dergelijke verstopping vermindert de haargroei van de baard.

Exfoliatie helpt dode cellen en stof van het gezicht te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de scrub minimaal één of twee keer per week op het gezicht te gebruiken.

Correcte vochttoevoer

Vocht is van cruciaal belang voor een goed uiterlijk van de huid. Maar vocht speelt ook een cruciale rol bij het bepalen van de haargroei in het gezicht. De uitgebalanceerde herhydratatie helpt uw ​​follikels gezond te houden. Het vermijdt het risico op een droge en schilferige huid. Als gevolg hiervan voorkomt een goede herhydratatie ook dat uw follikels broos worden. Dit vergroot hun groei en maakt ze sterker. Bovendien helpen vochtinbrengende crèmes met eucalyptusextract de baardgroei te verbeteren.

Behandel je ingegroeide haartjes.

Soms groeit het haar na het scheren in omgekeerde vorm terug in de huid. Dit heet ingegroeide haartjes. Bovendien resulteert het in puntontsteking in dat gebied. Ingegroeide haartjes verminderen de groei van baardhaar. De baard wordt ongelijkmatig door ingegroeide haartjes. Controleer na twee tot drie dagen scheren op ingegroeide haartjes. Peeling helpt ook om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Stress- en vermoeidheidsmanagement

Stress en vermoeidheid hebben een negatieve invloed op de baardgroei. Het kan ook de haargroei verminderen. Het is dus van cruciaal belang om stress en spanning effectief te beheersen. U kunt bemiddeling en lichaamsbeweging proberen voor een beter stressmanagement.

Voedingssupplementen

Vitaminen zoals B, A, B1, enz. helpen een betere baardhaargroei te stimuleren. Goed eten is dus ook belangrijk. U kunt ook vitaminesupplementen nemen om aan uw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen voor een gezonde levensstijl.

Conclusie

Een goede baard kan uw persoonlijkheid en uiterlijk volledig beïnvloeden. Om goed te worden baard groei je moet je op een paar punten concentreren, zoals het nemen van een goed dieet en supplementen. Probeer minder spanning te nemen en uw stress te beheersen door middel van bemiddeling of ademwerk. Regelmatig exfoliëren en goed opnieuw hydrateren zijn essentieel voor een goede baardhaargroei.

Terug naar blog